Kundalini Yoga


"If you can't see God in All, you can't see God at all"


- Yogi Bhajan


Kundalini Yoga is een oorsronkelijke en volledige vorm van yoga en wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Kenmerkend zijn de dynamische oefeningen, de aandacht voor de adem en het gebruik van mantra's (klank). Door het gelijktijdig toepassen van deze verschillende yoga technieken worden resultaten erg snel en op verantwoorde wijze bereikt. Naast vele yogasets, kriya's en meditaties biedt deze oude wetenschap een compleet overzicht van yogische reichtlijnen, recepten en tips voor het onderhouden van een gezonde en bewuste levensstijl.


Harbhajan Singh Khalsa Yogiji, oftewel Yogi Bhajan, (Gujranwala, nu Pakistan, 26 augustus 1929 - Española, 6 oktober 2004).


Hij richtte de 3HO-beweging op in 1969, waarvan de naam staat voor Healthy, Happy, Holy Organization (Gezonde, Gelukkige en Heilige Organisatie). Onder zijn leiding zette deze non-profitorganisatie 300 yogacentra op in 35 landen. In 1994 kreeg werd 3HO erkend door de Verenigde Naties als een NGO (niet-gouvernementele organisatie) met een consultatieve status (Roster) voor de Economische en Sociale Raad. In deze hoedanigheid houden ze zich bezig met vertegenwoordiging van vrouwenkwesties, bevordering van de rechten van de mens en het voorzien in onderwijs in de alternatieve geneeskunde. www.yogibhajan.org_______________________________________________________________________

Copyright Karam Kriya School 2014 © All Rights Reserved